تا قبل از رسیدن به نسخههای ۳x از وردپرس به عنوان سیستم مدیریت محتوایی برای راه اندازی وبلاگ یاد میشد، دقیقا چیزی مانند Movable Type با این امتیاز بر آن که کاملا رایگان بود و برنامه نویسانی که قصدشان ایجاد یک وبسایت با قابلیتهای بیشتری بود به سراغ جوملا میرفتند و یا خود از پایه شروع به کدنویسی میکردند.
ولی از نسخه ۳ به بعد قابلیتهایی به وردپرس اضافه گردید که توانایی آن را برای ایجاد هر سایتی بالا میبرد و میتوان گفت که این ویژگیها بود که تقریبا تمامی رقبا را از رده خارج کرد و به پراستفاده ترین CMS موجود تبدیل شد. ما در این مطلب به بررسی و شرح مزایای یکی از همین قابلیت ها با نام Post Formats و یا ساختارهای نوشته که بسیاری از وجود آن بی اطلاع هستند، خواهیم پرداخت.
Post Format بخشی از Meta Informationها هستند که میتوان از آنها در یک تم برای سفارشی سازی نوشتهها استفاده کرد. در واقع Post Format راهی برای داشتن نوشتههایی با ویژگیهای خاص میباشد. این ویژگی جنبههای میکروبلاگینگ وردپرس را افزایش میدهد چرا که شما میتوانید نوشتههایی از نوع ویدئو، لینک، تصویر، صوت، نقل قول، استاتوس و… را داشته باشید؛ همه آن ها در یک جا و مهمتر از آن اینکه هر یک را میتوان با استایل مخصوص خودش به نمایش در آورد.
به طور مثال در نظر بگیرید وبلاگی که قصد دارد دو نوع نوشته داشته باشد، یکی نوشتههای معمولی که عنوان و محتوا و خلاصه مطلب را دارد. دقیقا مانند آنچه در سایر وبلاگها میبینید و علاوه بر آن میخواهد نوشتههایی داشته باشد که در واقع لینک به مطالب جذاب از وبلاگهای دیگر هست.
برای ایجاد چنین سیستمی پیش از این از category ها استفاده میکردند که موجب به هم ریختگی کدها و گیج و سردرگم شدن کاربران میشد و علاوه بر آن امکان مهاجرت به قالبی دیگر را سخت می کرد. در حالی که میتوان با استفاده از Post Format چنین چیزی را به آسانی ایجاد کرد.
برای فعال کردن Post Format در قالب باید کد زیر را به functions.php اضافه کنید.
add_theme_support( ‘post-formats’, array( ‘aside’, ‘gallery’, ‘video’, ‘link’) );
با این کار قسمت Format به صفحه ارسال مطلب اضافه خواهد شد.
در اینجا ما تنها ساختار های aside , gallery , video , link را اضافه کردیم سایر مواردی که میتوان اضافه شوند میتوانید در زیر ببینید:
aside: یک پست معمولی بدون عنوان میباشد. دقیقا مانند آپدیتها و نوشتهها در فیسبوک
gallery: یک گالری از تصاویر.
link: لینکی به یک سایت دیگر است، لینک در محتوی قرار میگیرد و نوشته عنوان در عنوان نوشته میشود.
image: یک تصویر تنها. توضیحا مربوط به تصویر در عنوان نوشته میشود و تصویر و یا URL آن در محتوی قرار میگیرد.
quote: نقل قول. نقل قول در محتوا قرار میگیرد و توضیحات مانند نویسنده یا منبع در عنوان قرار میگیرد.
status: یک استاتوس کوتاه دقیقا مانند استاتوسهای توییتر.
video: یک ویدئو تنها.
audio: یک فایل صوتی و یا یک Playlist.
chat: یک خط چت
و حال کد زیر را ببینید که چگونه میتوان از Post Format برای ایجاد نوشتههایی که لینک به سایر وبلاگ هاست استفاده کرد:
<?php elseif ( ( function_exists( "get_post_format" ) && "link" == get_post_format( $post->ID ) ) ) : ?> <div id=”post-<?php the_ID(); ?>” <?php post_class(); ?>> <h2 class=”entry-title”> <a href=”<?php echo get_the_content(); ?>” title=”<?php printf( esc_attr__( ‘Permalink to %s’, ‘twentyten’ ), the_title_attribute( ‘echo=0′ ) ); ?>” rel=”bookmark”> <?php the_title(); ?> </a> </h2> </div>
[…] اینترنتی برنامه نویسی و طراحی Hive نوشته شده است و در اینجا بازنشر می […]
عالی بود