به عنوان یک برنامه نویس احتمالا تا به حال برای شما هم پیش اومده که خواسته باشید برنامه نویسی برای iOS یا OS X را تجربه کنید. یا گذری به زبانهای برنامه نویسی Objectiv-C یا Swift داشته باشید.
همونطور که احتمالا متوجه شدید، بهترین ابزار برای برنامهنویسی برای این سیستم عاملها و زبانهای برنامه نویسی اونها استفاده از XCode هست که متاسفانه تنها برای OS X عرضه میشه.
طبعا ممکنه تهیه یک سخت افزار گرون قیمت Apple برای همه ما امکان پذیر نباشه، اما چکار میشه کرد و به چه شکل میتونیم دسترسی به این محیط برنامه نویسی را برای خودمون فراهم کنیم؟
راحت ترین جواب ممکن استفاده از تکنولوژیهای مجازی سازی و نرم افزارهایی مثل VirtualBox یا VMware خواهد بود.
در ادامه ساده ترین راه برای نصب OS X نسخه ۱۰٫۱۰ یا Yosemite را توضیح خواهم داد. مراحل کار ما در محیط سیستم عامل لینوکس Ubuntu نسخه ۱۴٫۱۰ یا Utopic Unicorn و با استفاده از نرم افزار VMware Player نسخه ۷ انجام خواهد گرفت.
برای نصب OS X هم از نسخه هکینتاش Niresh که اخیرا به Hackintash Zone تغییر نام داده استفاده میکنیم. ضمن اینکه با توجه به فراگیر بودن پردازشگر های اینتل فرض بر این هست که سیستم شما از یک پردازشگر اینتل استفاده میکند.
قبل از شروع کار از طریق یک نرم افزار تورنت، فایل ایمیج OS X Yosemite نسخه Niresh که حدود ۶ گیگابایت حجم اون هست دریافت کنید. برای دانلود ایمیج از این فایل تورنت استفاده کنید.
در صورت دانلود صحیح، فایلی با عنوان Mac OS X Yosemite Niresh Intel and AMD Images.rar را خواهید داشت، این فایل را در محل مورد نظر خود استخراج کنید.
در ابتدا کار را با نصب VMware Player شروع میکنیم. متاسفانه VMware مخزنی برای Ububntu ندارد، پس باید کار را با اینستالر خود VMware پیش ببریم، که خوشبختانه کار سختی هم نیست.
ابتدا با مراجعه به این آدرس نسخه مخصوص لینوکس ۶۴ بیتی یا VMware Player for Linux 64-bit را دانلود کنید.
بعد از دانلود فایل bundle نصب VMware، ترمینال را باز کنید و به پوشه ای که فایل را در اون ذخیره کردید برید و دستور زیر را وارد کنید. با استفاده از دستور زیر ما اینستالر برنامه را با دسترسی روت اجرا میکنیم.
sudo sh VMware-Player-*.bundle
بعد از اجرای دستور بالا در چند مرحله از شما خواسته میشود تا تایید لایسنس و موافقت نامه های موقع نصب را انجام دهید و در صورت نصب موفقیت آمیز برنامه پیغامی به این مضمون روی صفحه نمایش داده خواهد شد.
اگر تا اینجای کار را درست انجام داده باشید، میتونید با وارد کردن عنوان برنامه در لانچر یونیتی به اون دسترسی پیدا کنید و برنامه را اجرا کنید.
از اون جایی که ساخت ماشین مجازی مبتنی بر مک به صورت پیشفرض در VMWare فعال نیست، در مرحله بعد، شما نیاز به آنلاک کردن این امکان در برنامه خواهید داشت و میبایستی نرمافزار آنلاکر را از این آدرس دریافت کنید.
بعد از دریافت فایل بالا که یک فایل فشرده زیپ هستش، محتویات اون را در محلی استخراج کنید و از طریق ترمینال وارد پوشه حاوی محتویات فایل فشرده شوید و دستور زیر را برای نصب آنلاکر اجرا کنید.
sudo sh lnx-install.sh
پس از اجرای دستور بالا VMware را اجرا کنید و به قسمت Create a New Virtual Machine بروید. در صفحه بعد گزینه I will install the operation system later را انتخاب و دکمه Next را کلیک کنید.
همونطور که میبینید صفحه جدیدی با عنوان Select Guest Operation System باز خواهد شد که در قسمت Guest Operation System شما میتوانید Apple OS X را هم مشاهده کنید.
برای ادامه کار بعد از انتخاب Apple OS X از قسمت Version نسخه OS X 10.10 را انتخاب کنید و دکمه Next را کلیک کنید.
در قسمت بعد که Name the Virtual Machine هست میتوانید نام و محل ذخیره سازی ماشین مجازی خودتون را انتخاب کنید که ما از این قسمت صرف نظر میکنیم و تغییری اعمال نمیکنیم. برای رفتن به مرحله بعد دکمه Next را کلیک کنید.
در مرحله بعد از شما حداکثر حجم تخصیص یافته به این ماشین پرسیده میشه و نوع ذخیره سازی فایل هارد مجازی را باید مشخص کنید. در این مرحله می بایست گزینه Store virtual disk as a single file را انتخاب کنید تا هارد مجازی شما به صورت یک فایل یک تکه قرار بگیره. نیاز به تغییر گزینه های دیگر نخواهید داشت پس برای ادامه دکمه Next را کلیک کنید.
بسیار خوب، در این لحظه در صفحه Ready to Create Virtual Machine قرار دارید و مشخصات پیشفرض سختافزاری ماشین مجازی خودتون را مشاهده میکنید. برای اتمام روند ساخت ماشین مجازی بر روی دکمه Finish کلیک کنید.
در لیست اصلی VMware Player ماشین مجازی که ساخته اید انتخاب کنید، سپس از قسمت راست صفحه بر روی Edit virtual machine setting کلیک کنید.
صفحه جدیدی با عنوان Virtual Machine Setting باز خواهد شد، از قسمت اول که قسمت Memory هست، رم پیشفرض ماشین مجازی خودتون را به ۳۰۷۲ مگابایت با بیشتر افزایش دهید. توجه داشته باشید که این مقدار رم در زمان اجرای ماشین مجازی به صورت کامل در اختیار ماشین قرار خواهد گرفت.
سپس با کلیک بر روی Hard Disk از قسمت Device ها و کلیک بر روی دکمه Delete هارد پیشفرض ماشین مجازی را پاک کنید.
در مرحله بعد برای اضافه کردن هاردی حاوی OS X که قبلا دریافت کردیم، بر روی دکمه Add کیک نمایید تا پنجره Add Hardware Wizard باز شود و از لیست گزینه Hard Disk را انتخاب کنید و دکمه Next را کلیک کنید.
در صفحه بعد نوع دیسک را SATA انتخاب کنید و دکمه Next را کلیک کنید. در صفحه بعد که عنوان اون Select a Disk هست Use an existing virtual disk را انتخاب کنید و کلید Next را کلیک کنید.
پس از کلیک بر روی دکمه Browse در صفحه بعد، از طریق فایل منجر به آدرسی که فایل ایمیج Niresh را در ان استخراج کردید مراجعه نموده و فایل Mac OS X Yosemite Niresh Intel And AMD.vmdk را انتخاب کنید و دکمه Finish را کلیک کنید. همونطور که میبینید هارد جدید به ماشین مجازی شما اضافه شده. با زدن دکمه Save پنجره تنظیمات را ببندید.
بسیار خوب تا اینجا ماشین مجازی ما ایجاد و تنظیمات اصلی انجام شده. برای ادامه کار بعد از انتخاب از لیست بر روی Play virtual machine کلیک کنید. در صورت عدم بروز مشکل پنجره VMware Player باز میشه و شما علامت سیب اپل و نوار لودینگ اون را مشاهده خواهید کرد.
پس از لود شدن کامل و پر شدن نوار لودینگ، پنجره Welcome برای شروع تنظیمات OS X برای شما در داخل پلیر نمایش داده خواهد شد. از قسمت کشور United States را انتخاب کنید و بر روی دکمه Continue کلیک کنید.
در صفحه بعد با عنوان Select Your Keyboard از شما خواسته میشه که نوع کیبورد خودتون را مشخص کنید. در این مرحله هم کیبورد U.S. را انتخاب و بر روی دکمه Continue کلیک کنید.
در صفحه بعد که صفحه انتقال اطلاعات هست گزینه Don’t transfer any inforamtion now را انتخاب و مجددا بر روی دکمه Continue کلیک کنید.
در صفحه بعد که صفحه Terms and Conditions هست در برای ادامه در پایین صفحه بر روی دکمه Agree کلیک کنید.
در صفحه بعد که صفحه Create a Compute Account هست، اطلاعات کاربر از قبیل نام کامل و نام اکانت و پسورد را وارد کنید و برای ادامه دکمه Continue را کلیک کنید.
در صفحه بعد که صفحه Diagnostics & Usage هست، تیک گزینه Send diagnotics & usage data to Apple را بردارید و بر روی دکمه Continue کلیک کنید.
در صورت عدم بروز مشکل بعد از چند لحظه به محیط OS X Yosemite وارد خواهید شد. بسیار خوب تا اینجا تمام مراحل به خوبی انجام شده و فقط یک مرحله دیگه باقی مانده و اون هم نصب VMware Tool بر روی OS X هست که برای اینکار از منوی Virtual Machine بر روی پلیر به منوی Removable Devices برید و از زیر منوی CD/DVD (SATA) منوی Setting را انتخاب کنید تا صفحه Virtual Machine Setting باز شود.
از قسمت Hardware برای انتخاب CD/DVD (SATA) بر روی اون کلیک کنید و از قسمت سمت راست و در قسمت Device status تیک کنار Conected را فعال کنید و سپس از قسمت Connection گزینه Use ISO image file را انتخاب و بر روی دکمه Browse کلیک کنید.
از طریق پنجره Browse به آدرس پوشه ای که محتویات فایل فشرده آنلاکر را در اون استخراج کرده بودید بروید و از داخل پوشه tools که در اون پوشه قرار داره فایل darwin.iso را انتخاب کنید و سپس برای اعمال تغییرات بر روی دکمه Save در پنجره Virtual Machine Setting کلیک کنید.
در داخل پلیر شما و در داخل OS X پنجره ای با عنوان VMware Tools باز خواهد شد. بر روی Install VMWare Tools در داخل این پنجره کلیک کنید. در پنجره ای که باز میشود بر روی Continue کلیک کنید و در صفحه بعد نیز مجددا بر روی دکمه Continue کلیک کنید و در صفحه آخر بر روی دکمه Install کلیک کنید.
در این لحظه نام کاربری و کلمه عبوری که در مراحل قبل وارد نمودید از شما پرسیده خواهد شد. پس از ورود نام کار بری و کلمه عبور بر روی دکمه Install Software کلیک کنید.
در صورت عدم بروز مشکل بعد از پایان نصب با پیغام The installation was successful مواجح خواهید شد، در این صفحه بر روی دکمه Restart کلیک کنید. OS X شما ریاستارت خواهد شد و پس از بوت مجدد با وارد کردن کلمه عبور قادر به ورود به محیط OS X و استفاده از امکانات آن خواهید بود.
ممنون به خاطر مطلب آموزنده تون
یه سوال داشتم آیا روشی برا دوال بوت کردن اوبونتو و مک OSx روی cpu های اینتل دارین؟
مراحل نصب دوال بوت نصبت به این روش، پیچیده هست و از ایمیج دیگه ای برای اون کار باید استفاده کنید.
بسیار عالی بود. فقط سوال اینجاست که آیا تست کردید ببینید xcode بدون خطا بالا میاد و یا emulator آیفون باز میشه و واقعا میشه برنامه نویسی iOS کرد؟
بله، ایکسکد و ایمولیتور بدون مشکل ران میشن.
سلام
بسیار عالی
برای ویندوز بنده قبلا یه نسخه قدیمی تر را دیده بودم
این نسخه برای اجرا روی مجازی ساز ویندوز هم جواب میدهد؟
موفق و پیروز باشید
شخصا روی ویندوز تست نکردم، اما طبعا نباید مشکلی داشته باشه.
لینک دانلود به همراه ویدئوی آموزشی برای نصب روی ویندوز
https://www.youtube.com/watch?v=G-r8CvCnen4
موفق و پیروز باشید
با دو گیگ رم به مشکل نمیخوریم؟!
یو اس بی میشه بهش وصل کرد ؟!
گذاشتم دانلود تا چند روز آینده دانلود میشه !
من شخصا پیشنهاد میکنم ۴ گیگ رم را در نظر بگیرید. با یو اس بی مشکلی نداره، فقط وقتی دیوایسی را با یو اس بی توی vmware فعال کنید، دسرسی اون دیوایس به سیستم عامل اصلی شما قطع میشه.
گذاشتم دانلود بشه. تا اولین تجربه خودم رو با این سیستم عامل داشته باشم.
باشد که مقبول درگاه I/O قرار گیرد.
در مرحله آنلاک کردن برای لینوکس باید این دستور اجرا بشه: sudo sh lnx-install.sh
بله، درسته، اصلاح شد. با سپاس از توجه شما.
ممنون. کمک خیلی زیادی بود. میخواستم چهار میلیون تومن پول بریزم دور که نجاتم داد این مقاله. واقعا ممنون!
من روی vmware در اوبوتو ۱۴٫۰۴ نصبش کردم و جواب گرفتم. فقط اول خیلی کند بود، بهش ۸ هسته و ۸ گیگ رم دادم عالی شد.
من فقط یه مشکلی دارم با اینکه ۸ هسته CPU و ۸ گیگ رم بهش دادم ولی بازم یه لگ کوچیکی داره و یکم دیر پاسخ میده. کسی این مشکلو نداشته یا نمی دونه چطور رفع میشه؟
lotfan style date and time commenta ro doros konid
تو لینوکس نصب کردم نشد :/ الان تو ویندوزمم اومدم نصب کنم بازم نشد
این ارور رو میده تو ویندوز تو لینوکس هم اصا بالا نمیاد :/
http://uupload.ir/files/nla4_1.png
این آموزش مربوط به VMware Player هست. در کدوم قسمت به مشکل برخوردید؟
بعد از اینکه نصب با موفقیت به پایان رسید و پس از اجرا یک پیغام داده می شود که که قبل از اجرا باید یک سری ماژول کامپایل بشن و داخل کرنل لود شوند که این پنجره شمل دو کلید install و cancel می باشد .
با زدن دکمه install شروع به کانفیگ می کند که با ای پیغام رو به رو مش شود .
See log file /tmp/vmware-root/vmware-6454.log for details
مطلب فوق العاده عالی و مفیدی بود
تشکر جناب میلاد نکوفر
سلام…
ایا میتونم تمام این کار هایی که گفتید رو روی رم ۵۱۲ اجرا کنم سی پی یو هم اینتل هستش
ممنوم میشم اگر پاسخ بدید…
خیر، حداقل رم لازم برای ران کردن OSX الان دو گیگ هستش.
درود میلاد جان
یه سوال دارم
همونطور که خودت هم گفتی اولین پیشنهاد، خرید یه دستگاه Apple هستش که روش یه ورژن از سیستم عامل مک به صورت پیشفرض نصب شده. که طبعا بعضیها از جمله خود من تواناییاش و نداریم.
آیا در روشهای دیگه مث نصب هکینتاش یا استفاده از vmwear نظر مثبتی داری؟
من برای برنامهنویسی iOS میخوام بدون استفاده از نرمافزارهای مجازی، یه نسخه OS X روی لپتاپم نصب کنم. لپتاپ من یه vaio سری s با پردازنده intel i5 و RAM 8GB هستش که درحال حاضر یه ویندوز اورجینال ۷ professional edition روش نصبه.
چه پیشنهادی داری؟
ممنون میشم راهنماییام کنید.